Odsevniki - kresničke

Odsevniki in kresničke za pešce

Kresničke oz. odsevniki se uporabljajo za preventivno otrok in odraslih v cestnem prometu. Izdelki so eni izmed najkvalitetnejših na našem tržišču in zadostuje standardu EN 13356:2001, ki je predpisan EU, kar nam je pisno potrdil tudi SPV Republike Slovenije in laboratorij za fotometrijo in ima zakonsko predpisano odbojno površino.

Kresnička je izdelana in skladna s standardom EN 13356:2001 in ima oznako CE. Izdelujemo štiri oblike kresničk, (MEDO, KROG, PRAVOKOTNIK in ŽELVICE). Kresničke vam lahko izdelamo v naslednjih barvah: bela, oranžna, rumena, zelena in modra. Kresničke vam spakiramo v PP vrečke skupaj z navodili za uporabo in deklaracijo.

V dogovoru z odjemalci - kupci lahko razvijemo tudi nove izdelke.


Dobro je vedeti

Proizvod - kresnička je izdelana v Sloveniji. Kresničke lahko po vaši želji potiskamo z vašim logotipom v eni ali dveh barvah. Dostava kresničk do vas je organizirana na naše stroške.

 • Želim biti varen
  Vedno hodim po pločniku. Če je cesta brez pločnikov, pa vedno hodim po levi strani cestišča s prostovisečo kresničko.
 • Vidnost je varnost
  Voznik opazi ponoči ali v mraku:
  - temno oblečenega pešca na 26m
  - svetlo oblečenega pešca na 38m
  - pešca s prostovisečo kresničko na 136m
 • Nosim kresničko
  Ponoči, v mraku in ob slabši vidljivosti (megla, dež sneženje, ...) nosim svetla oblačila in kresničko z zakonsko predpisanim odsevnimi površinami (20-30cm)
 • Dobro je vedeti!
  Če kot pešec ne nosite kresničke, lahko v skladu z drugim odstavkom 97. člena zakona o varnosti cestnega prometa plačate globo.

Certifikati